Extreem genieten in Solden

Dag ski-liefhebbers en avonturiers!

Het is weer tijd om mijn enthousiasme met jullie te delen over een onvergetelijk winters avontuur dat ik in januari 2023 heb beleefd! Een skireis die mijn hart heeft gestolen en mijn wintersportervaring naar nieuwe hoogtes heeft gebracht. Voorheen was ik trouw aan de Tsjechische pistes, maar dit jaar besloten een vriend en ik het roer om te gooien en naar het betoverende Oostenrijk te vertrekken. Onze bestemming? Het adembenemende skigebied Sölden!

Met de auto vertrokken we naar dit winterwonderland, vol verwachting van wat ons te wachten stond. En laten we zeggen, Sölden heeft onze stoutste dromen overtroffen. Vanaf het moment dat we aankwamen, werden we verblind door de majestueuze besneeuwde bergen en de gezellige sfeer van het dorp.

We verbleven in een knus chalet (Haus Felsneck), omringd door de uitgestrekte witte landschappen. Elke ochtend werden we begroet door een oogverblindende zonsopgang die de bergen in een warme gloed zette. Onze harten vulden zich met opwinding, want vandaag zouden we de pistes van Sölden verkennen!

Met onze skispullen in de aanslag snelden we naar de liften, klaar om de bergtoppen te veroveren. En wat een avontuur was het! De pistes waren uitdagend, maar op de een of andere manier voelden ze ook vertrouwd aan. De smalle paden slingerden zich tussen de bomen door en openden zich naar adembenemende panorama’s. We waren omringd door de majesteit van de Alpen en voelden ons klein in vergelijking met de uitgestrekte natuur om ons heen.

Oostenrijk staat bekend om zijn gezellige berghutten, en we hebben er zeker van genoten! Na een actieve ochtend op de pistes stopten we voor de lunch in een van de traditionele hutten. Warme apfelstrudel, kaasfondue en glühwein waren slechts enkele van de verrukkelijke traktaties die we hebben geprobeerd. Het waren niet alleen gerechten, maar ook ervaringen op zichzelf, die onze smaakpapillen kietelden en ons hart verwarmden.

Een ander hoogtepunt van onze reis was de spectaculaire après-ski in Sölden. De zonsondergang werd gevierd met live muziek, dans en een feestelijke sfeer die ons tot in de late uurtjes bezighield. We maakten nieuwe vrienden en dansten op de tafels, luidkeels meezingend met bekende hits. Het was een onvergetelijke ervaring, een perfecte mix van plezier en ontspanning.

Vijf dagen in Sölden leken voorbij te vliegen als een skiër op de steilste afdaling. Hoewel we met een beetje weemoedigheid vertrokken, waren we vervuld van dankbaarheid voor deze adembenemende ervaring. We hadden niet alleen onze ski-vaardigheden verbeterd, maar ook ons hart verrijkt met mooie herinneringen.

Dus, als je op zoek bent naar een sprankelende skivakantie met een perfecte mix van avontuur en gezelligheid, dan is Sölden de plek voor jou. De combinatie van uitdagende pistes, gezellige berghutten en bruisende après-ski maakt het tot een winterparadijs dat je niet snel zult vergeten!

Met liefde en ski-groeten,
Jarno

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cookieconsent met Real Cookie Banner